Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainalysis’in son raporu, 1 milyon dolar ve üzerindeki Bitcoin işlemlerinin 2019’un sonlarından beri Kuzey Amerika’da patladığını söyledi.

Popüler Blockchain analitik platformu Chainalysis tarafından yayınlanan bir rapora göre , ABD’li profesyonel yatırımcılar Bitcoin’in çektiği dijital paraları kripto pazarlarına taşımaya başladı.

Rapor, ABD’deki kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini Asyalı ve Avrupalı ​​meslektaşlarından çok daha büyük hacimlerde borsalara taşıdığını belirtti.

Bitcoin’i hatırı sayılır oranda tercih etmeye devam ediyorlar

Chainalysis, Kuzey Amerika kripto para birimi alanındaki temel eğilimleri analiz ederken , profesyonel yatırımcıların diğer kripto para birimlerinden ziyade bitcoin’i tercih etmeye devam ettiğini buldu, ancak firma raporu bu eğilimin daha yeni başladığını söyledi.

Chainalysis yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika bölgesinin profesyonel kripto para piyasasında Aralık 2019’dan bu yana artan hakimiyetinin, kurumsal yatırımcılardan geldiğine inanılan 1 milyon dolar veya daha fazla meblağ transferinden kaynaklandığını söyledi.

Firma raporu ayrıca şu değerlendirmeyi yaptı:

“Son iki yılda Kuzey Amerika’da patlama tarzında büyüyen bir kurumsal yatırımcı sınıfı görüyoruz. Bu grubun büyük transferleri, Aralık 2019’dan bu yana Kuzey Amerika pazarında profesyonellerin artan hakimiyetini açıklıyor “

Büyük Bitcoin işlemlerinde rekor artış

Kuzey Amerika’da 1 milyon dolar ve üzerindeki işlemler 2019’un sonundan bu yana yüzde 46 artarak 2020 yılının Mayıs ayında yüzde 57 ile rekor bir seviyeye ulaştı . Ayrıca, bölgedeki kurumsal yatırımcıların pazar payı yüzde 87’den yüzde 92’ye çıktı

Kurumsal yatırımcıların tüm bu ilgisine rağmen, düzenleyici taraf hala kripto para birimi teknolojisine şüpheyle yaklaşıyor. Chainalysis araştırma müdürü Kimberly Grauer şunları söyledi:

“Düzenleyiciler ve finans kurumları kripto para birimlerinin şeffaflığını ve faydalarını gördükçe, bu teknolojiye ve bu dünyaya daha fazla güvenecekler. Kurumsal para bu dünyaya yeni giriyor. Yani piyasa hala olgun değil “

Leave a comment